20 Ocak 2011 Perşembe

dropbox dan 2gb bedava online depolama alani


dropbox gmail in bir süredir gmail drive ile yaptığı online depolama hizmetini bir kaç adım öteye götürerek online depolama hizmetinde bir numaraya yükseldi.

sistem son derece basit ve stabil. siteye ücretsiz 2gb alan kazanacağınız bu linkten girip ufak programı bilgisayara indirmek ve 4 sorulu kayıt formunu doldurmak yeterli (mail, şifre) sonrasında kullandığınız iphone ipad ve diğer bilgisayarlarınıza da aynı programı apps i indirerek, tüm bilgisayar ve taşınabilir cihazlarında aynı klasörü görmeniz ve hatta iki bilgisayarı aynı anda açıp üzerinde eşzamanlı değişik yapmanız mümkün. buna ne gerek var demeyin birlikte bir belge üzerinde çalışması gereken iş insanları ve öğrenciler için çok müthiş birşey.

2 gb bedava online depolama alanına sahip olmak ve bunu kullandığınız mobil dahil tüm sistemlerde eşzamanlı kullanmak için ücretsiz davetiye aşağıda;

2 gb bedava alan için tıklayın

not: bu tıklamadan siz 2gb bedava ben 250mb kazanacağım :) dileyen direk linki de kullanabilir.

sistemle ilgili kısa ve keyifli bilgiler ekşisözlük den alınmıştır;

- çok harika bir online alan sunan bir web sunucusu. aslında uzun zamandır var olan teknolojileri son kullanıcıya yönelik yaparak güzel bir çıkış yaptılar. dropbox kısaca masaüstünüzde bir klasör oluşturuyor ve bu klasörün içine yerleştirdiğiniz tüm verileri kendi sunucularına da kopyalıyor.
örneğin iş yerinizdeki masaüstünüze de dropbox kurdunuz, o zaman evdeki klasörün aynısı işyerinizdeki bilgisayarınızda da var olacak. n-tane bilgisayar ekleyebilirsinzi yani. kendis her zaman son güncellemeleri otomatik yapacak ve diğer bilgisayarları açtığınızda otomatik olarak güncelleyecek.

linux, windows tarzı çift işletim sistemi kullananlar, ya da iki tane ayrık çalışma alanı olanlar için biçilmiş kaftan.

- işyeri-ev, okul-ev gibi birkaç bilgisayar üzerinde çalışanlar için mükemmel bir program. hele ki işiniz word,excel gibi ufak dosyalarla ise hayat kurtarıcı. herşeyi otomatik yapması ve yüklü olmayan bilgisayarda web sayfası üzerinden işlem yapmaya izin vermesi en süper özellikleri.


- online depolama ve yedekleme hizmeti sunan site

biri ucretsiz 2gb digeri aylik 10 ya da yillik 100 dolar ucretli, 50 gb kapasiteli olmak uzere iki paketi bulunan dosya yedekleme hizmeti. windows, mac, linux ortamlarinda calisabilen bir programi mevcut olan dropbox bilgisayarinizda belirlediginiz bir klasorde bulunan bir dosyayi diger bilgisayarlariniza ve kendi sunucularinda size ayrilan alana arka planda sessiz bir bicimde kopyalar. bu yedeklemenin en guzel tarafi ise ornegin 10 mb lik bir belgenin yalnizca bir kelimesini degistirince tum dosyayi tekrar yuklemek yerine sadece dosyanin degisen kismini yukleyerek yedeklemeyi olabilecek en verimli sekle getiriyor.

dropbox'in bir baska ozelligi ise bir defa yedeklediginiz dosyayi yanlislikla silseniz ya da uzerinde sonradan vazgectiginiz bir degisiklik yapsaniz dahi dosyanin orijinaline ve degistirilmis surumlerine tekrar ulasabilirsiniz.

dropbox.com adresinden ulasilabilen sitede herkesle paylasacaginiz dosyalari koyabileceginiz public klasoru ile yalnizca istediginiz kisilerle paylasabileceginiz shared klasoru olusturup, shared klasorunde bulunan dosyalar uzerinde arkadaslarinizla birlikte degisikilik yapabilirsiniz

- yazılımın hasıdır, paşadır


- acayip bi sey bu. cok buyuk bi dosya olmadikca flash disk kullanmayi unuttum resmen.


huzurlarinizda yalarim ve emerim bu yazilimi.

ha bu arada run'a sendto yazarak sag klik menusundeki send to sekmesine bunun my documents icindeki dizininin kisayolunu yaratarak ekleyebilirsiniz. herhangi bir dosyayi sag tusla send to -> my dropbox diyerek bu klasore atabilir, flash disk sok-cikar travmasindan uzaklasabilirsiniz.

yalarim demis miydim?

Hiç yorum yok: